8 t/m 11 september 2011: Bezoek aan het Parcours des Mondes, Parijs

8 t/m 11 september 2011: Bezoek aan het Parcours des Mondes, Parijs

Op het allerlaatste moment wist Dineke Beereboom van 8 sept. t/m 11 sept. 2011 alsnog een reis voor de VVE naar het Parcours des Mondes te organiseren. Vanuit alle delen van de wereld komen handelaren en bezoekers naar dit evenement in de wijk Saint Germain des Prés. De smalle straatjes worden er tot een museum, waar je alles kunt kopen, indien je over de nodige pecunia zou beschikken. Tot mijn grote verbazing werd er, ondanks de crises, bijzonder veel verkocht. Wat ’s ochtends nog in de etalage of galeries stond, bleek’s middags vaak al verdwenen!

11-09-10_Parcours des Monde-Parijs-1-2

foto 1 en 2: Twee Gébekré ’s: bij Laermans uit Brussel en in de Kerchache vleugel van het Louvre.

Er waren maar een paar museale stukken bij, zoals de Gébekré bij Laermans, die ik mocht fotograferen. Het fotograferen van objecten werd meestal niet toegestaan.  Daarom een paar Afrikaanse beelden uit het Louvre.

Onze groep werd door ziekte helaas beperkt tot tien personen, die er wel vol energie heftig tegenaan ging! ’s Avonds werd er gezellig buiten gegeten, want het weer was tot zondagmiddag fantastisch! Ook kennissen sloten soms bij ons aan tafel aan voor het laatste glas. Met zo’n reis leer je spelenderwijs veel bij over deze uitgebreide materie.

11-09-10_Parcours des Monde-Parijs-6 11-09-10_Parcours des Monde-Parijs-7 11-09-10_Parcours des Monde-Parijs-8k 11-09-10_Parcours des Monde-Parijs-10Foto’s 3 t/m 6: De kleine uurtjes in de heerlijke nachten in de weiden van St. Germain

Natuurlijk hebben wij ons niet alleen op de kunst van Afrika gestort, want er valt op museaal gebied en op andere fronten heel veel in Parijs te beleven. Het weer was prachtig en de gesprekken met onze reisgenoten uitermate boeiend!

foto 7: Demonstratie voor gelijke rechten van Alivsi “Verscheidenheid van culturen is een rijkdom.”

foto 7: Demonstratie voor gelijke rechten van Alivsi “Verscheidenheid van culturen is een rijkdom.”

foto 8: Deel van de gevel van het Louvre.

foto 8: Deel van de gevel van het Louvre.

foto 9: Tuin met trimmers en zonaanbidders.

foto 9: Tuin met trimmers en zonaanbidders.

foto 10: Moeder met kind van de Urhubo (Niger rivierdelta) in het Louvre. foto 11: Moderne hout plastiek, die uit de vloer door het dak van Galerie Vallois lijkt te groeien, door Henrique Oliveira.

foto 10: Moeder met kind van de Urhubo (Niger rivierdelta) in het Louvre.
foto 11: Moderne hout plastiek, die uit de vloer door het dak van Galerie Vallois lijkt te groeien, door Henrique Oliveira.

Dineke en reisgenoten geweldig bedankt voor dit heerlijke bezoek aan een fantastisch hoogwaardig evenement!

Frank van Waes.

Deelnemers waren: Dineke Beereboom & René Wijffel; Ron van Doorn; Henk Kloosterhuis; Frank en Nanette van Waes; Joop en Anneke van Wijnen-v. d. Hoek; Hans Hamers en Ineke van Middelkoop (later op eigen gelegenheid gekomen); Wil Werkhoven en Menno Dooijes.