F.W. Veys: Topstukken van Rijksmuseum Volkenkunde (2013)

Topstukken van Rijksmuseum Volkenkundetopstukken museum

F.W. Veys

Museum Volkenkunde viert dit jaar haar 175-jarig bestaan. Maar het museum viert vooral datgeen dat je níet in cijfers kunt uitdrukken: de diversiteit van culturen, het werelderfgoed en bijzondere ontmoetingen. Museum Volkenkunde viert de rijkdom van inspiratie, verdieping en verwondering. Het museum eert een traditie van mensen die eropuit gaan, die verkennen, verzamelen en onderzoek doen om prachtige voorwerpen en avonturen met u te delen.

In dit boek de weerslag van 175 jaar exploreren en verzamelen. Bijzondere objecten en verhalen tonen opvallende inkijkjes in culturen en geven waardevolle inzichten over menselijk gedrag, zingeving, vakmanschap en de capaciteit om de wereld vorm te geven. Good and bad. Zwarte randjes, uit bijvoorbeeld het koloniale tijdperk, worden niet weggemoffeld, maar getoond. De mens in al haar facetten.
De voorwerpen openen deuren naar andere tijden en culturen. De pagina’s tonen een mozaïek van de mondiale materiële cultuur: artistieke topstukken, producten van ambachtelijk vernuft en voorwerpen die zijn beladen met een religieuze of spirituele betekenis of uitblinken in functionele eenvoud: Aarzel niet en blader naar de vissenhuidjas van de Nivch, de Tibetaanse dansgordel van mensenbeenderen, het Congolese krachtbeeld, het Inca knopenkoord en meer!

  • ISBN 9789460222535
  • Taal Nederlands
  • Bindwijze paperback
  • Pagina’s 248
  • Verschenen 2013
  • €29,50