9 maart 2020: Zoektocht naar de Flores mens. Lezing van de Vereniging voor Volkenkunde, Breda

Datum: 10 februari 2020
Tijd     : 20.00 – 22.15 uur
Plaats  : Concertzaal v/d Nieuwe Veste
Molenstraat 6, Breda
Entree : € 8,- voor niet-leden a/d zaal
Info     : www.volkenkundebreda.nl

Iran, Zoektocht naar de Flores mens

Frank Westerman, schrijver en agronoom, neemt ons mee in zijn zoektocht naar de oorsprong van de mens. In zijn in 2018 verschenen publicatie Wij, de mens doet hij hier op fascinerende wijze verslag van. Via de Maasvallei belandde hij op het Indonesische eiland Flores, waar in de Liang Bua grot de resten gevonden werden van de Homo Floresiensis, ook wel de Hobbitmens genoemd. Deze was niet groter dan 80 tot 100 cm. Naast de menselijke resten werden talloze skeletten gevonden van reuzeratten maar ook van dwergolifanten. Wat zegt deze spiegelwereld over wie wij zijn en waar wij vandaan komen? Westerman zal in zijn lezing met beeldmateriaal daar een antwoord op proberen te formuleren. Met meer dan vijftig vertalingen behoort hij tot een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland. In de pauze zal boekhandel Van Kemenade het boek te koop aanbieden. U bent allen van harte uitgenodigd deze boeiende lezing bij te wonen.